Activiteiten


Fietsen:
Doe je in Zeeland op sterrenniveau. Hier fiets je op de grens van land en water. Met uitzicht op zee, op de dijken en zeeweringen. Je ziet de zeeschepen aan je voorbij trekken terwijl je aan de andere kant het Zeeuwse achterland ziet. Mede hierdoor is Zeeland benoemd tot een 5-sterren fietsprovincie. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie.
Zeeland beschikt over een uitgebreid fietsknooppuntensysteem (FIKS) waarmee je aan de hand van de nummers op de borden, je eigen route kunt samenstellen. Je kunt kiezen of je ‘in de wind’ of ‘uit de wind’ wilt fietsen. En de routes zijn dubbelzijdig bewegwijzerd. Dus je kunt de routes zowel linksom als rechtsom fietsen.
Dit routenetwerk wordt door Routebureau VVV Zeeland zeer goed onderhouden. Op sommige borden zie je een windvaantje staan. Dat geeft aan of je in de luwte van de dijk kunt fietsen of juist in de wind.

Wij kunnen een fiets voor u verzorgen.
Een kleiner (minstens net zo actief) rondje in de omgeving kunt u ook op een kick-bike (step met grote wielen) doen.
Leuk om met de kinderen te doen waarvoor wandelen soms net iets te tam of te ver is.
In de binnenwegen vind u langs het fietspad vaak allerlei eenvoudige stalletjes waar de boer of gewoon iemand met een overvloedige oogst zijn producten aanbiedt voor een klein prijsje. Je geld in een blikje of glazen pot stoppen en een zak overheerlijke pruimen zijn van jou. Makkelijk toch..

Paardrijden:
In galop langs de waterlijn of door het bos is altijd prachtig.
In het hoogseizoen zijn er elke dag georganiseerde buitenritten over de stranden of door het bos. Een manege in onze omgeving verzorgd deze ritten. U kunt bellen en een plaats reserveren, zo geregeld.
Strand:
Wat maakt die Zeeuwse kust nou zo bijzonder? Er is zand, de zee, er zijn schelpen… Dat vind je wel op meer plekken, toch? Hier zijn de stranden breed en oneindig lang, er zijn ontzettend veel plekken zonder enige bebouwing, erg hoge duinen wat een prachtig uitzicht geeft en er is natuurlijk rust. Niet te vergeten die gezellige dorpjes gelegen in de buurt van het strand, de mooie schilderachtige vergezichten met bootjes en de grote schepen die enorm dicht langs de kust voorbij varen. De knusse strandtenten, de verse vis die langs de kust gegarandeerd te krijgen is en de frisse zeelucht die ervoor zorgt dat er geen vislucht meer te bekennen is. De Zeeuwse kust is vooral uniek!

Veerse Meer:
In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit een woelige zeearm, nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. Gezellige plaatsen als Kortgene, Kamperland en Veere liggen aan het meer en zijn een bezoekje waard. In het Veerse Meer wachten talloze onbewoonde eilandjes om ontdekt te worden. Afmeren bij deze bijzondere plekjes is een aanrader. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. Door de opening in de sluis aan de oostzijde is het water in het Veerse meer niet alleen zouter maar ook schoner geworden. En dat is fijn voor mens en dier.
In het meer liggen 17 eilanden, waarvan 5 speciaal voor vogels. Ze kunnen er rusten, eten en broeden. Alleen al op het eilandje De Haringvreter komen elk jaar 40.000 smienten, nonnetjes, brilduikers en middelste zaagbekken uit Scandinavië en Noord-Rusland voorbij.
De overige 12 eilanden zijn toegankelijk voor bezoekers. Je vindt er speelweides en wandelbossen. Vergeet bij een bezoekje aan dit natuurgebied ook Veere niet, parel aan het Veerse Meer. Ook per fiets kun je een rondje Veerse meer doen.

Veerse bos en de Veerse kreken:
Zijn ontstaan als gevolg van de inundatie (bewust onderwater zetten) van Walcheren aan het einde van de tweede wereldoorlog. De toen gevormde diepe getijdengeulen en het daarna rondom aangeplante bos hebben zich ontwikkeld tot een prachtig wandel- en (paard)rijgebied. Om dat zo te houden, zijn de geulen recent gebaggerd, de kwetsbare oevers natuurvriendelijker gemaakt en de vele wandel- en ruiterpaden opgeknapt.
In en rond de kreken leven heel wat soorten vogels, zoals kuifeend, kleine karekiet en rietzanger. In het bos is een slaapplaats van kleine zilverreigers en broeden vele soorten zangvogels, wielewaal en roofvogels. Het bos is bekend vanwege zijn rijkdom aan paddenstoelen en het voorkomen van de keverorchis. Daarnaast zijn heksenkruid, nagelkruid en fluitenkruid gewone verschijningen. Op de hier en daar nog zoute weiden komen zoutminnende planten voor. Het grasland is leefgebied voor onder meer heelblaadjes, brunel en pinksterbloem.
Het “oude” bos – langs de kreek in smalle percelen aangelegd – bestaat uit elzen, berken, iepen, eiken en essen. De nieuwe bospercelen zijn wat gevarieerder met veel struiken en opgaand geboomte. Dit gebied ligt praktisch in uw achtertuin…

Oranjezon:
Tussen Oostkapelle en Vrouwenpolder, is zeker het meest afwisselende kustgebied van Zeeland: strand, hoge duinen, duinvalleien, struweel en bos, je vindt het er allemaal.
Het is lang in gebruik geweest als waterwingebied.
Tegenwoordig is Oranjezon een prachtig natuurgebied, waar je reeën, damherten en Koniks – echte wilde paarden – kunt tegenkomen.  Deze dieren helpen om de verruiging tegen te gaan: knabbelend en grazend zorgen ze voor een gevarieerde plantengroei. Er groeien bijvoorbeeld het duinviooltje, vroegeling, muizenoortje, driedistel, kleine leeuwetand en ook veel paddenstoelen. Er zijn struiken zoals meidoorn, egelantier, bramen en niet te vergeten duindoorn. Door al die bessen is Oranjezon ook in het najaar een echt vogelparadijs. Er zijn vijf gemarkeerde wandelroutes.